Romeo is op Julia en Layla op Majnun

Jongens die de liefde verkennen met muziek, poëzie, onhandigheid en haantjesgedrag. Spelend met taal en muziek brengen Majnun en Romeo hun geliefden Layla en Julia en vele anderen tot leven. Romeo strandt met zijn kapotte brommer bij de schuilplaats van Majnun. Wie is die ander? Waar komt hij vandaan? Romeo mist zijn Julia en Majnun zijn geliefde Layla. Hun ideeën verschillen, maar ze begrijpen elkaars honger naar liefde. Wat zou je doen als je haar weer ziet, wat zou je zeggen? Samen fantaseren ze hun toekomst bij elkaar.


Archief

Toonzetters

Drie actrices onderzoeken de wereld van de muziek. Wie maakt er muziek? Hoe ging dat vroeger en hoe gaat dat nu? En wat is eigenlijk het eigen verhaal van die muziekschrijvers zelf, of componisten? En waarom zijn er nauwelijks vrouwelijke componisten? Hoe zit dat in de rest van onze geschiedenis, met andere beroepen?

Muze

Muze wordt een bewerking van Toonzetters, speciaal voor de Parade. De speeltijden zijn nog niet bekend, maar we spelen meerdere keren tussen 14 uur en 17 uur. Tot 15 uur is de toegang voor het terrein gratis. Zodra de speeltijden bekend zijn, staan ze op de website van de Parade.

Niet omkijken!

Orpheus is een fantastische zanger. Alle mensen, dieren en bomen raken in vervoering als ze zijn muziek horen. Het liefst zingt hij voor zijn vriendinnetje Eurydice. Wanneer zij door een giftige slang wordt gebeten en sterft in zijn armen is Orpheus ontroostbaar!

De sterke verhalen van Thor

In De sterke verhalen van Thor beleeft Thor voor het eerst een écht avontuur. Maar dat blijkt een stuk lastiger dan hij dacht! Zijn vader Odin is de heerser over alles: het mensenrijk, het reuzenrijk, het dwergenrijk en nog veel meer. Thor mag hem af en toe helpen de wereld te besturen vanuit de reusachtige wereldboom. Hij wil het liefst alles zelf doen, maar mag dat nog niet. En hij mag ook geen muziek maken, dat noemt zijn vader langharige herrie. Dan leert Thor Freya kennen, zijn nieuwe buurmeisje…

Cleopatra

De tweelingbroers Zon en Maan hebben heel beroemde ouders. Hun ouders zijn zo beroemd dat iedereen wel eens van ze heeft gehoord, ook al zijn ze al eeuwen dood. En aan iedereen die ze niet kent, vertellen Zon en Maan het verhaal van de noodlottige liefde van de Egyptische Cleopatra en de Romeinse Marcus Antonius. De tweeling ontdekt dat als zij dit verhaal blijven vertellen, hun ouders in ieders herinnering zullen blijven leven.

Kallisto

Kallisto en Artemis zijn hartsvriendinnen en gek op jagen. Maar wanneer Zeus de mooie Kallisto verleidt, jaagt Artemis haar weg. De jaloerse vrouw van Zeus verandert de eenzame Kallisto in een beer. Ze verliest zelfs haar zoon aan jagers. Jaren later komt deze jongen, Arkas, oog in oog te staan met de beer die eens zijn moeder was. Die ogen! Hij spant zijn boog… Zij gromt…