Toonzetters

Deze muziektheatervoorstelling is speciaal gemaakt voor het driedaagse festival Muze van Zuid en valt buiten de reguliere programmering van De Krakeling. De voorstelling speelt in de theaterzaal van De Krakeling.

OVERAL ZIT MUZIEK IN. ALS JE HET MAAR WIL HOREN.

Tickets kunnen hier gekocht worden.

Drie actrices onderzoeken de wereld van de muziek. Wie maakt er muziek? Hoe ging dat vroeger en hoe gaat dat nu? En wat is eigenlijk het eigen verhaal van die muziekschrijvers zelf, of componisten? En waarom zijn er nauwelijks vrouwelijke componisten? Hoe zit dat in de rest van onze geschiedenis, met andere beroepen?

De meiden voeren het publiek mee naar de wereld van stoere vrouwen, toen en nu. En ze blikken vast vooruit. Ze geven deze vrouwen een stem en kruipen met huid en haar in hun levens, hun muziek en hun verhalen. De meisjes maken zelf muziek en spelen en luisteren muziek, want overal zit muziek in. Als je het maar wil horen. Als je aan een componist denkt, denken de meesten aan een man. Zo’n statig figuur met een strenge blik en wit krullende lokken. Maar waren er vroeger eigenlijk ook vrouwen die muziek schreven? Ja zeker!

 


Speeldata Toonzetters

Klik hier voor de agenda van alle voorstellingen